Novo leto 2013

Novo leto je čas, ko je novo koledarsko leto začne in koledarja leto se povečuje število. V mnogih kulturah je dogodek praznoval na nek način. [1] Novo leto v gregorijanskem koledarju je danes v uporabo po vsem svetu, spada na dan 1. januarja, kot je bilo v primeru rimski koledar darila. Obstajajo številni koledarji, ki ostanejo v regionalno uporabo, ki izračuna novo leto drugače.

Da mesecev v koledarskem Roman je bil januar-december od Numa Pompilius King v približno 700 pred našim štetjem, v skladu s Plutarh in Macrobius. Po katoliškem izročilu, 1. januar je dan Jezusovega obrezovanja (osmi dan od njegovega rojstva), ko je bilo Jezusovo ime določenega z njim (Lk 02:21).

S širitvijo zahodne kulture na številnih drugih krajih po svetu je v zadnjih stoletjih, je bil gregorijanskega koledarja, ki ga več drugih državah kot uradni koledar in datum 1. januar novega leta je postal globalen, celo v državah z lastno Silvestrovanje na druge smešni video posnetki dni (kot sta Kitajska in Indija). V kulturi Latinski Ameriki obstajajo različne tradicije in vraže okoli teh datumov [razjasniti], kakor je znamenj za prihodnje leto. Najpogostejši sodobnih datum praznovanja so navedeni spodaj, urejeno in razvrščeni po svojem videzu glede na konvencionalne zahodni koledar.

Ni komentarjev:

Objavite komentar